Експерт: спільні з Росією підприємства – це "здача" галузей

Четвер, 29 квітня 2010, 14:15

Теперішні і подальші українсько-російські домовленості пов'язані із передачею під контроль Росії стратегічних українських галузей.

Про це сказав експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС Олександр Палій, передає київське бюро "Радіо Свобода".

Так фахівець прокоментував пропозицію Росії у галузі ядерної енергетики.

Від українсько-російських домовленостей можна чекати нових сюрпризів.

Реклама:

"Це авіаційна, ракетобудівна та ядерна галузі - ті, що перетворюють Україну на державу з високим рівнем розвитку технологій". - поділився міркуваннями експерт.

Ці галузі, за його припущенням, можуть перейти під контроль Росії навіть у разі створення на цьому полі спільних підприємств.

"Російську сторону також може цікавити підприємство "Турбоатом", що спеціалізується на виробництві турбін для електростанцій", - зазначив екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, Служба безпеки неодноразово протидіяла спробам непрозорої приватизації цього підприємства.

"Намаганням непрозоро приватизувати "Турбоатом" з боку конкретних фінансово-промислових груп Росії протидіяла не тільки СБУ, але й інші наші колеги. Сподіваюся, і новий уряд не сприятиме, щоб це відійшло у приватну власність, та ще й іноземній групі", - сказав Наливайченко.

Загалом Україна та Росія готують понад 10 угод, які будуть оголошені 17 травня 2010 року під час візиту до України президента Росії Дмитра Медведєва.

Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: