Азаров відзвітує японцям про попередницю

Четвер, 29 квітня 2010, 10:36

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною від продажу Японії частини квоти на викиди парникових газів.

Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".

"Уряду лишився місяць до приїзду японської делегації, щоб знайти на рахунках Держказначейства 2,3 млрд. грн. або ж він буде змушений виплатити Японії відшкодування, а Україна не зможе стати учасницею посткіотського протоколу", - застерігає газета.

У результаті перевірки ГПУ встановила, що колишні держслужбовці Кабінету міністрів, Міністерства фінансів та Держказначейства "незаконно змінили цільове призначення коштів" спецфонду держбюджету на 2,3 млрд. грн.

Реклама:

"На етапі досудового слідства, яке триватиме не менше двох місяців, колишні держслужбовці профільних відомств будуть викликатися на допити в якості свідків, поки не будуть встановлені особи, які вчинили злочини", - сказав керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"Японська сторона перерахувала гроші українській стороні, і Україна підтвердила їх отримання. І проблема пошуку коштів для реалізації запланованих проектів - це проблема України", - підкреслив представник японського посольства.

У посольстві Японії повідомили, що вже звернулися до уряду з проханням роз'яснити заяви про зникнення коштів з державного рахунку.

"Краще ці гроші знайти до приїзду японської сторони. І найсумніше не те, що Україна буде змушена виплатити компенсацію Японії", - пояснила екс-директор департаменту розвитку екологічного ринку одного з інститутів Тарас Бебешко.

Також еколог сказав, що Україна вже не зможе брати участь в посткіотському протоколі, а для її компаній назавжди буде закритий світової карбоновий ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: