Азаров пояснив, що в держбюджеті криється шлях виходу з кризи

Середа, 28 квітня 2010, 12:56

Прийняття держбюджету є надзвичайно важливою подією, адже у цьому документі прописана траєкторія виведення економіки держави з кризи.

Про це розповів прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи урядов засідання.

"Це перший реалістичний, збалансований бюджет за останні роки. У ньому повністю реалізована політика підвищення соціальних стандартів, на яких наполягав президент, в ньому закладена траєкторія виведення економіки з кризи", - задоволений Азаров.

Глава уряду повідомив, що до 15 травня 2010 року головні розпорядники бюджетних коштів мають внести на затвердження уряду порядки їх використання.

Реклама:

"Головна вимога до цих документів - обмежені бюджетні ресурси мають бути використані ощадно, прозоро й дієво", - планує урядовець.

Прем'єр-міністр принагідно розкритикував  бюджет 2009 року.

"Нецільове використання та розкрадання коштів, безсистемне та стрімке накопичення боргів, адміністративний рекет щодо бізнесу, невідшкодування ПДВ, збирання податків  наперед", - змалював його Азаров.

За його словами, минулого року, внаслідок  виконання умов "провальних газових контрактів" постраждали прості українці, адже дефіцит "Нафтогазу" покривався за рахунок тих коштів, які могли спрямовуватись на виплату підвищених пенсій, соціальних гарантій, зарплат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!