Держбюджет-2010: Янукович обіцянок не дотримує?

Середа, 28 квітня 2010, 09:26

Державний бюджет на 2010 рік передбачає скорочення на 10,5% рівня мінімальної зарплати у порівнянні з її фактичним розміром.

Про це повідомив міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко, передає агентство УНІАН.

"Взагалі не зрозуміло, що буде з оплатою праці 4 млн. працівників бюджетної сфери, бо в законі про бюджет не визначено конкретний розмір посадового окладу тарифної ставки працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки", - сказав Сенченко.

За його словами, при розрахунках бюджету для першого тарифного розряду збережено та не проіндексовано рівень, визначений у жовтні 2008 року - 545 грн.

Реклама:

"Це означає, що працівники бюджетної сфери з 1 по 9 тарифний розряд - як прибиральниця, так і вчитель, лікар - будуть отримувати однакову зарплату. Це зрівнялівка, яка робить немотивованою якісну працю", - наголосив він.

Крім того, опозиційний міністр фінансів повідомив, що в бюджеті закладені норми, які призведуть до заниження соціальних виплат.

Зокрема, ст.53, за його словами, передбачає зниження від 4 до 16% рівня прожиткового мінімуму.

"Це означає, що в такій же пропорції - від 4 до 16% будуть занижені пенсійні виплати, виплати зарплати та соціальної допомоги, які виплачуються з бюджету", - пояснив він.

Міністр фінансів опозиційного уряду додав, що в бюджеті-2010 не передбачено збільшення вдвічі суми допомоги при народжені дитини, як це обіцяв Віктор Янукович під час виборчої кампанії.

Зокрема, Сенченко уточнив, що в бюджеті-2010 залишись цифри, закладені у січні 2008 року урядом Юлії Тимошенко.

Бютівець також додав, що під виглядом збільшення вдвічі розміру одноразових виплат ветеранам до 9 травня, зменшено розміри виплат ветеранам, запропоновані попереднім урядом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!