У Бойка зацікавлені в спільних з Росією проектах

Вівторок, 27 квітня 2010, 20:44

Україна зацікавлена у здійсненні ефективних програм міждержавного співробітництва у сфері енергетики на економічно вигідних умовах, що сприяють розвитку галузі та побудові економічно вигідних моделей.

Про це заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко, якого цитує прес-служба Мінпаливенерго.

"Існує безліч перспективних проектів в області енергетики, у нафтовій і газовій сферах, ядерній енергетиці, які можуть бути розглянуті у взаємодії з міжнародними партнерами з метою залучення інвестицій в Україну та розвитку цих галузей", - наголосив Бойко.

На думку міністра, Україна як країна, яка володіє великими можливостями в сфері енергетики, готова залучати на партнерських взаємовигідних відносинах для участі у спільних проектах всі зацікавлені сторони.

Реклама:

"Це відповідає стратегічним інтересам країни в сфері транзиту енергоносіїв, створення та розвитку ресурсної бази", - підкреслив він.

Як повідомлялося, тижневик "Дзеркало тижня" у вівторок оприлюднив на своєму сайті російський варіант проекту міжурядової угоди РФ і України про розширення стратегічного співробітництва в сфері енергетики.

Документ, зокрема, містить пропозиції про створення спільного підприємства з розробки Новокостянтинівського родовища уранових руд, яке включено до переліку об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації.

Крім того, Росія висловлює готовність приєднатися до будівництва Дністровської гідроакумулюючої електростанції, Канівської ГАЕС та Каховської ГЕС-2, а також взяти участь в технічному переозброєнні та реконструкції діючих українських ТЕС і ГЕС.

Документ також містить пропозиції про спільну реалізацію проектів щодо здійснення поставок електроенергії в треті країни, у т.ч. з використанням вставок постійного струму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!