"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Крим зробив безкоштовним вхід на пляжі

Вівторок, 27 квітня 2010, 19:10

Рада міністрів Криму знову вирішила зробити безкоштовним для відпочивальників вхід на всі пляжі загального користування.

Таке рішення було прийнято на засіданні Ради міністрів Криму 27 квітня, повідомляє агентство "Українські новини".

За словами заступника голови Ради міністрів Георгія Псарєва, своїм рішенням Рада міністрів установила безкоштовний і безперешкодний доступ відпочиваючих і жителів Криму на пляжі загального користування.

Псарєв зазначив, що доступ на пляжі - гарантоване державою право громадян України на задоволення потреб безкоштовного водокористування.

Реклама:

Також Рада міністрів заборонила при вході на пляжні території стягувати плату за надання подальших послуг пляжного сервісу, у тому числі з прокату пляжного устаткування.

Органам місцевого самоврядування доручено привести свої рішення зі здачі в оренду пляжних територій відповідно до цієї постанови Ради міністрів

Рада міністрів рекомендувала головкому Міністерства внутрішніх справ у Криму забезпечити захист прав громадян у випадку стягнення з них плати при вході на пляжі.

Як пояснив журналістам голова Ради міністрів Криму Василь Джарти, Рада міністрів прийняла це рішення, тому що аналогічне рішення попереднього уряду Криму не виконувалося.

"Пляж повинен бути відкритий для всіх", - заявив Джарти.

За його словами, рішення Ради міністрів не суперечить нормам закону, тому що присутній на засіданні прокурор Криму Степан Моліцький не висловив претензій із приводу цього документа.

Як повідомлялося, Рада міністрів Криму з 11 липня 2009 року скасувала стягнення плати з місцевих жителів і відпочиваючих за відвідування комунальних пляжів, південнобережних парків і пам'ятників природи Криму.

Раніше Верховна рада Криму зверталася до прокуратури Криму із проханням забезпечити вільний доступ місцевих жителів і відпочиваючих у парки й на пляжі південного берега.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!