"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ оштрафував нафтотрейдерів за скраплений газ

Вівторок, 27 квітня 2010, 18:58

Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував ДК "Укргазвидобування", АТ "Укртатнафта" і ВАТ "Укрнафта" в цілому на 3 млн. гривень за антиконкурентні узгоджені дії на ринку скрапленого газу.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу АМКУ.

Згідно із повідомленням, кожна компанія-порушник оштрафована на 1 млн. гривень.

В АМКУ зазначили, що протягом вересня-листопада 2009 року компанії без об'єктивних причин підвищили ціни на скраплений газ, що реалізується у великому опті. Зокрема, протягом цього періоду ціни підвищилися на 86-110%.

Реклама:

Як засвідчили висновки розслідування, такі дії підприємств призвели до обмеження конкуренції на загальнодержавному ринку зрідженого газу і істотного зростання роздрібних цін.

"Сьогодні Антимонопольний комітет прийняв важливе рішення щодо ринку скрапленого газу. Наше розслідування охопило усі сегменти ринку: від виробництва та продажу великооптової до роздрібної реалізації - як населенню, так і на заправках", - сказав голова комітету Олексій Костусєв.

"Я звертаюся до всіх учасників ринку - як до тих, що були визнані порушниками, так і до сумлінних гравців, з єдиним побажанням - дотримуватися вимог законодавства про захист економічної конкуренції та встановлювати економічно обгрунтовані ціни на скраплений газ", - наголосив він.

Присутні на засіданні АМКУ представники відповідачів визнали порушення та зобов'язалися сплатити штраф до державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!