ПриватБанк хоче випустити євробонди

Вівторок, 27 квітня 2010, 16:29

ПриватБанк почав переговори з інвесторами з метою розміщення єврооблігацій орієнтовно строком на п'ять років з прогнозованими обсягом випуску 500 млн. доларів і прибутковістю розміщення 9,5-10,25% річних.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на учасників ринку.

За словами аналітика інвесткомпанії "Фенікс Капітал" Дмитра Бородая, ПриватБанк наразі проводить зустрічі з інвесторами з метою оцінити потенційний попит і можливі умови розміщення єврооблігацій.

У той же час остаточне рішення щодо обсягу і вартості залученого боргу ще не прийнято.

Реклама:

Разом з тим він відзначив, що, виходячи з рівня прибутковості випуску єврооблігацій банку з погашенням в 2016 році, який нині обертається на ринку, орієнтовна прибутковість нового випуску буде знаходитися в межах 9,5-10,25% річних.

На думку Бородая, зараз у ПриватБанка немає гострої необхідності в додатковому залученні коштів, враховуючи його хорошу ліквідність і позитивну рентабельність у 2009 році і першому кварталі 2010 року.

Залучені від випуску єврооблігацій кошти, швидше за все, будуть спрямовані на рефінансування валютної заборгованості банку, а також на розширення кредитування корпоративних клієнтів, в першу чергу, афілійованих із групою "Приват" підприємств.

Аналітик інвесткомпанії "Аструм Інвестмент Менеджмент" Сергій Фурса прогнозує, що на тлі збереження високого попиту на первинному ринку в українському сегменті єврооблігацій ПриватБанк має дуже високі шанси розмістити єврооблігації з прийнятним рівнем дохідності.

За його оцінкою, при розміщенні п'ятирічних єврооблігацій на загальну суму 500 млн. доларів прибутковість може скласти 9,5-10,0%.

Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 27 квітня присвоїло планованому випуску єврооблігацій ПриватБанку очікуваний довгостроковий рейтинг "B-" і рейтинг зворотності "RR4".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: