Постраждалим від нещасних випадків заборгували майже півмільярда

Вівторок, 27 квітня 2010, 15:29

Заборгованість Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань з виплат становить близько 450 млн. гривень.

Про це заявив перший заступник голови виконавчої дирекції Фонду Сергій Нестеров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за його словами, підприємства вугільної галузі винні фонду понад 700 млн. гривень.

"Ми на 1 січня отримали кредиторську заборгованість з виплат постраждалим громадянам 200 млн. гривень. При цьому вугільна галузь на 1 січня нам заборгувала понад 500 млн. гривень грн. На сьогодні ми винні громадянам близько 450 млн. гривень, а вугільна галузь збільшила свою заборгованість до понад 700 млн. гривень", - сказав він.

Реклама:

Нестеров пояснив, що рішенням уряду з 1 липня 2009 року підприємствам галузі була дана можливість не перераховувати внески до фонду, що призвело до того, що витрати з виплат постраждалим щомісяця перевищували доходи на 50 млн. гривень.

"З 1 липня наша вугільна галузь, по суті є основним споживачем наших послуг - на неї надходить 62% усіх виплат, перестала нам гроші платити взагалі", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: