"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ потішив комерційні банки

Вівторок, 27 квітня 2010, 14:39

Антимонопольний комітет рекомендував Міністерству промислової політики відмінити наказ від 30 березня 2010 року про переведення рахунків підвідомчих підприємств і організацій з комерційних в державні банки.

Таке рішення АМКУ ухвалив за поданням банківських організацій, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У комітет звернулися представники Асоціації українських банків та Українського кредитно-банківського союзу зі зверненням із приводу скасування даного наказу Мінпромполітики, оскільки він утискає інтереси комерційних банків.

АМК розглянув це питання і дійшов висновку, що дійсно цей наказ треба скасувати, оскільки він обмежує конкуренцію комерційних банків.

Реклама:

Як відзначив начальник юридичного департаменту Мінпромполітики Сергій Вернидубов, міністерство погоджується з висновками АМК і в найближчий день цей наказ буде скасовано.

"Міністр готує наказ про скасування і сьогодні-завтра ми доведемо його до всіх керівників підприємств, які знаходяться у сфері управління Мінпромполітики", - сказав він.

В Україні діє 175 банків, з яких тільки 5 є державними.

Як повідомлялося, Мінпромполітики і Мінтрансзв'язку видали розпорядження, якими змушують підопічні держпідприємства перевести грошові потоки в державні банки.

Після цього, комерційні банки звернулися зі скаргою на цю ініціативу до Антимонопольного комітету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: