"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський прем’єр розповів про взаємозамінність "Потоків"

Понеділок, 26 квітня 2010, 16:53

У кінці 2011 року "Північним потоком" піде газ для європейських споживачів.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Сильвіо Берлусконі, повідомляє агентство "Интерфакс".

"У 2011 році ми вже закінчимо роботу щодо "Північного потоку", в червні наступного року "Північний потік" буде готовий, і почнуться перші пробні прокачування газу, в кінці 2011 року газ піде для європейських споживачів "Північним потоким", загальний обсяг - 55 млрд. кубометрів", - заявив Путін.

При цьому, при виникненні будь-яких затримок в реалізації проекту "Південний потік", потужність "Північного потоку" може бути збільшена.

Реклама:

"Ми за необхідності можемо збільшити ці обсяги. Але сподіваюся, цього не відбудеться, і ми вчасно реалізуємо "Південний потік", - сказав російський прем'єр.

Він підкреслив, що "ніяких затримок із "Південним потоком" у нас поки немає".

Путін нагадав, що напередодні у Відні було підписано документи з цього приводу і угода між господарюючими суб'єктами.

"По суті, цим актом ми завершили формування правової бази "Південного потоку", тепер справа за тим, щоб розпочати практичну роботу і завершити її у другій половині 2015 року", - сказав він.

"Затримок (в реалізації "Південного потоку") немає. Питання йде своєю чергою. Ми закінчили практично роботи в особливій економічній зоні Туреччини, практично закінчили свою роботу з дослідження дна біля берегів Болгарії. Все йде за планом", - сказав він.

Як відомо, газопровід "Південний потік", завданням якого є обхід "ризикованих" транзитерів, повинен пройти від чорноморського узбережжя Росії до Болгарії, а потім продовжитися до Італії та Австрії.

Потужність нової газопровідної системи планується в обсязі до 63 млрд. кубометрів на рік.

Вартість проекту складе, за оцінкою "Газпрому", 8,6 млрд. євро.

Росія вже підписала угоди про реалізацію проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією.

Будівництво трубопроводу планується завершити в кінці 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: