Уряд хоче підтримати вугільну промисловість 9 мільярдами зі Стабфонду

Понеділок, 26 квітня 2010, 15:36

Кабінет міністрів пропонує в 2010 році виділити Міністерству вугільної промисловості 9 млрд. 300,193 млн. гривень із коштів Стабілізаційного фонду.

Це передбачено урядовим проектом держбюджету-2010, текст якого оприлюднений на веб-сайті Верховної ради.

Кошти, зокрема, планується направити на часткове покриття витрат із собівартості вугільної продукції, фінансування інвестиційних проектів з будівництва та технічного переоснащення вугле- і торфодобувних підприємств, а також на проекти, пов'язані з підвищенням рівня техніки безпеки шахт, у тому числі шляхом впровадження уніфікованої телекомунікаційної автоматизованої системи диспетчерського контролю і управління гірськими машинами і технологічними комплексами (УТАС).

Ці кошти також будуть направлені на фінансування гірничорятувальних заходів та передачу об'єктів соціальної інфраструктури вугледобувних підприємств у комунальну власність.

Реклама:

Як повідомлялося, у 2010 році уряд вже розпорядився виділити Мінвуглепрому 1,456 млрд. гривень із залишків коштів Стабілізаційного фонду для оплати праці шахтарів державних вуглевидобувних підприємств за січень-квітень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!