"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сахалінське родовище залишилось без розвідників

Понеділок, 26 квітня 2010, 13:27

Міністр охорони навколишнього середовища скасував дозвіл, наданий 5 лютого 2010 року компанії "Укрнафтобуріння" на розвідку і експлуатацію Сахалінського родовища природного газу.

Як стало відомо "Економічній правді" з джерел в Міністерстві, відповідний наказ Міністр охорони навколишнього середовища Філіпчук підписав ще 8 лютого, тобто через два дні після того, як "Укрнафтобуріння" одержало цей дозвіл.

Наказ "Про скасування спецдозволів на користування надрами" зареєстрований за номером 59.

Таким чином на сьогодні жодна компанія не має промислової ліцензії на видобуток газу на "Сахалінському родовищі".

Реклама:

Як вже писала "Економічна правда", найпотужніше в країні родовище, яке знаходиться у Харківській області, через ліцензійний конфлікт простоює уже рік.

"В останні дні роботи попереднього уряду приватна компанія "Укрнафтобуріння" отримала від Мінприроди ліцензію на розробку родовища на 20 років. Хоча до цього було розпорядження Кабміну видати ліцензію "Нафтогазу", - розповідав "Економічній правді" голова правління компанії "Девон", спільного підприємства "Нафтогазу" та польського газового монополіста Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo - PGNiG, Анджей Дизманські

Відповідно до розпорядження Уряду від 26.08.2009 №1095-р власником ліцензії на користування надрами Сахалінського родовище терміном 20 років визначений НАК "Нафтогаз України". В свою чергу, тоді Міністерство охорони навколишнього середовища не виконало це розпорядження.

Навесні цього року представники компанії "Девон" заявляли, що компанія "Укрнафтобуріння" має дозвіл на розвідку і експлуатацію Сахалінського родовища, датований 5 лютого 2010 року. Цей дозвіл видав екс-заступник міністра охорони навколишнього середовища Іван Макаренко. Пізніше він був звільнений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!