"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд перестане відшкодовувати "Нафтогазу" збитки

Понеділок, 26 квітня 2010, 12:02

Кабінет міністрів скасував у проекті державного бюджету статтю про компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці в ціні на газ.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров,

повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми прибрали звідти всі витрати, пов'язані з компенсацією "Нафтогазу" за ціною на газ - це близько 7 млрд. грн. - і перенацілити ці ресурси на вирішення соціальних питань", - сказав Азаров.

При цьому глава уряду відзначив, що модернізацію в промисловості можна буде проводити на кошти, заощаджені за рахунок скорочення ціни на газ.

Раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" просить уряд компенсувати з державного бюджету в повному обсязі збитки, отримані в результаті реалізації природного газу виробникам азотних мінеральних добрив за пільговими цінами.

За попередніми розрахунками "Нафтогазу", внаслідок різниці між цінами закупівлі та продажу газу підприємствам у першому півріччі 2010 року компанії буде завдано збитків на понад мільярд гривень.

Реклама:

Ще давніше "Нафтогаз" виступив проти продовження дії на 2010 рік нульової цільової надбавки на природний газ для виробників азотних добрив.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!