Агрогосподарство Харкова об'єднало підприємців і науковців

Понеділок, 26 квітня 2010, 11:35

Індустріальна група УПЕК, одна з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі, ініціює - об'єднання провідних підприємств і наукових установ Харківського регіону в сільськогосподарській галузі.

Про це сказав президент ІГ "УПЕК" Анатолій Гіршфельд, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Таким чином група виступила за створення агротехнологічного центру "Слобожанський".

"Об'єднуємо зусилля науки і виробництва для розробки і впровадження інноваційних технологій вирощування сільгоспкультур. Прагнемо створити єдиний центр з повним циклом сучасних агротехнологій", - цитує його прес-служба.

Реклама:

Агротехцентр має намір надавати комплекс послуг, в тому числі проведення семінарів з інноваційних технологій, дослідження ґрунтів, надання консультацій, вирішення проблем з уживаної технікою, покупкою добрив.

"У планах створення спільного інформаційного ресурсу для розповсюдження розробок учасників об'єднання, створення на базі ХНАУ виставкового комплексу нових зразків сельхозехніки", - розказав ректор Харківського національного аграрного університету Володимира Пузіков.

У числі засновників агротехцентру крім підприємств УПЕК також Харківський тракторний завод, ТОВ "Слобожанський промислова компанія", машинобудівне підприємство "Украгросервіс", наукові і навчальні заклади Харківщини.

Представлення агротехцентру і підписання меморандуму про співпрацю в сфері розробки агротехнологій, виробництва сільгосппродукції, грамотної обробки та покращення родючості ґрунтів намічена на 29 квітня 2010 року.

ІГ "УПЕК" включає три напрямки: виробництво частин (ВАТ "Харківський підшипниковий завод", ЛКМЗ, ТОВ "Українська ливарна компанія"), електрообладнання (ВАТ "Укрелектромаш") і верстатобудування (ВАТ "Харківський верстатобудівний завод ім. Косіора").

Консолідований дохід групи в 2009 році склав 808,3 млн. грн., що на 35,3% менше 2008 року, коли дохід становив 1,25 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: