Україною шириться автомобільна афера

Понеділок, 26 квітня 2010, 09:22

В Україні поширюється нова автомобільна афера: шахраї скуповують кредитні машини і виставляють їх на продаж за підробленими документами.

Про це повідомляє служба ТСН.

Відколи з початку кризи багато людей втратили можливість платити за придбані в кредит автомобілі, розцвів новий бізнес з обміну машин і кредитів через генеральні доручення.

На цьому ґрунті з'явилися сотні фірм-посередниць, і схема стала зручним плацдармом для шахрайства.

Власник кредитного авто і зловмисник обмінювалися угодами. Перший передавав генеральну довіреність на право водіння. Другий зобов'язувався платити кредит. Коли шахраї отримували ключі від машини, то знаходили нового покупця і перепродували автомобіль вдвічі дешевше, ніж на ринку, потім забирали гроші і зникали.

У результаті перший покупець залишався без автомобіля, але з кредитом. Третій - з автомобілем, але без права власності на нього.

Банкіри стверджують, що єдиний спосіб продати кредитний автомобіль і не мати після цього головного болю - це продавати авто за згодою банку.

Реклама:

Втім, позбутися всіх зобов'язань у таких випадках вдається не завжди. Банки продають кредитні автомобілі на аукціонах, але зазвичай погоджуються реструктуризувати залишок боргу на вигідних умовах.

А поки кількість автомобілів, які шахраї продають за "чорною" схемою, зростає. Мова йде вже про сотні оборудок.

За інформацією студії, на таких автомобілях їздять і високі чиновники. Зокрема - колишній заступник нинішнього міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: