"Нафтогаз" почав видобувати нафту в Єгипті

Неділя, 25 квітня 2010, 12:21

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" почала комерційний видобуток нафти в рамках реалізації проекту з освоєння концесійної ділянки Алам Ель Шавіш Еаst на території Західної пустелі Арабської Республіки Єгипет.

Про це повідомляє прес-служба Мінпаливенерго, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Повідомляється, що компанія здійснила реалізацію першої партії нафти, видобутої на родовищі "HG" східного блоку Алам Ель Шавіш Еаst відповідно до умов концесійного договору між Єгиптом, Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією (ЄГНК) і "Нафтогазом".

У НАКу вказали, що успішна реалізація проекту з розвідки та промислової експлуатації східного блоку Алам Ель Шавіш Еаst буде сприяти прискоренню процесу диверсифікації джерел постачання енергоносіїв в Україну.

Як відомо, 13 грудня 2006 року між АРЄ, ЄГНК та "Нафтогазом" було укладено концесійну угоду на проведення нафтової розвідки та експлуатації східного блоку Алам Ель Шавіш - у Західній пустелі Єгипту загальною площею 994 квадратних кілометрів.

Згідно з умовами концесійної угоди період геологорозвідувальних робіт триватиме до 13 грудня 2011 року.

Компанія відкрила три родовища вуглеводнів на зазначеному блоці. Зокрема, в процесі геологорозвідки було пробурено 8 свердловин, у тому числі 6 пошукових і дві розвідувальні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!