За "експертні послуги" сторонні фірми отримуватимуть до 4% від суми держзакупівель?

Субота, 24 квітня 2010, 20:34

Відповідно до нового нормативного документа Мінекономіки, при проведенні процедури державних закупівель компаніям-переможцям торгів доведеться подавати довідку про відповідність їхньої ціни середньоринковим.

Вартість експертних послуг, що надаються сторонніми фірмами, складе 1-4% від усього обсягу держзакупівлі, пише тижневик "Дзеркало тижня" із посиланням на одного з київських учасників торгів на держзакупівлі.

За словами співрозмовника видання, в Держінспекції йому заявили: "От вам список фірм, звертайтеся до них, вони вам зроблять експертну оцінку, а потім до нас..".

На питання про те, на якій підставі його відправляють до сторонніх приватних фірм він отримав відповідь: "Роз'яснення вийшло від Мінекономіки, ці фірми проходили навчання, тому всі запитання - до міністерства, а саме - до заступника міністра Вітренка".

Реклама:

У роз'ясненні Мінекономіки під №3303-25/2973-07 від 14 квітня 2010 року підписаному Вітренком, міститься припис для замовників про зобов'язання вимагати від учасника-переможця торгів на держзакупівлі довідку про відповідність його ціни середньоринковим цінам.

Видача подібних довідок проводиться в центральному апараті Держінспекції з контролю за цінами.

Крім того, редакцію "Вісника держзакупівель" зобов'язали не приймати оголошення про проведення або результати закупівель, якщо замовник не надасть тендерну документацію з вимогою довідки або саму довідку.

А без публікації цих оголошень закупівлі проводити не можна, згідно з чинним Положенням про держзакупівлі. 

Як повідомили "ДТ" інші джерела, вартість експертних послуг може варіюватися від 1 до 4% обсягу закупівлі. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!