"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греція активувала механізм допомоги ЄС і МВФ

П'ятниця, 23 квітня 2010, 14:46

Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу у п'ятницю оголосив про необхідність скористатися запропонованою Європейським Союзом та Міжнародним валютним фондом (МВФ) фінансовою допомогою на загальну суму в 45 млрд. євро

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Звернення за міжнародною допомогою послідувало за різким зростанням вартості кредитування до рівня, який Папандреу назвав неприйнятним, зазначає агентство.

Греція вирішила скористатися допомогою ще до закінчення багатосторонніх переговорів про умови надання кредиту за участю ЄС, МВФ і Європейського центрального банку.

Реклама:

Необхідність термінового отримання цього кредиту пояснюється тим, що 19 травня країні належить погасити боргові зобов'язання на суму 11,3 млрд. доларів, а переговори, які почалися в середу, як очікується, триватимуть близько трьох тижнів.

Як відомо, держборг Греції складає близько 300 млрд. євро - більше, ніж її ВВП, а прибутковість її держоблігацій перевищує вартість кредитування для держав із найнижчими кредитними рейтингами, наприклад, Філіппін.

У четвер прибутковість за 10-річними грецькими держоблігаціями зросла на 81 базисний пункт, до 8,97%, і нині майже утричі перевищує прибутковість німецьких держпаперів з аналогічним терміном обігу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: