"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртатнафта" оприлюднила новий склад наглядової ради

П'ятниця, 23 квітня 2010, 11:52

ПАТ "Укртатнафта" офіційно оприлюднило новий склад наглядової ради, чисельність якого, як і раніше, становить 11 осіб.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію компанії в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно із повідомленням, наглядову раду замість Шафагата Тахаутдінова очолив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Валентин Франчук.

До складу наглядової ради увійшли: представники групи "Приват" Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Михайло Кіперман і Геннадій Корбан, співвласник УкрСиббанку Олександр Ярославський, колишній перший заступник міністра палива та енергетики Олег Бугайов, екс-голова правління "Укртатнафти" Сергій Глушко, а також Микола Яковенко, Сергій Давиденко та Лариса Колесник, які за даними ЗМІ є менеджерами середньої ланки НАК.

Реклама:

До цього до складу наглядової ради входили також Іван Куцик (заступник голови наглядової ради), Ігор Воронін, Михайло Кальченко, Ельдар Сабіров, Рустем Ахметов, Наіль Маганов, Раїса Сахіева, Рінат Сабіров, Юлія Кулешова, Антоніна Татаренко.

Крім цього, за даними компанії, її правління, як і раніше, очолює Павло Овчаренко, а головою ревізійної комісії призначена Наталя Рубан замість Нурілсама Сюбаева.

Як повідомлялося, наприкінці 2009 року - на початку 2010 року "Укртатнафта" опублікувала оголошення про збори акціонерів, призначені на 16, 22, 29 січня, а також 5, 12 і 19 лютого.

Офіційна інформація про результати лютневих зборів акціонерів не оприлюднюється.

Пізніше компанія повідомила в офіційній пресі, що реорганізувалася з закритого в публічне акціонерне товариство, тим самим підтвердивши факт проведення зборів.

Всі повістки оголошених зборів акціонерів припускали ротації в керівних органах і вирішення корпоративних питань.

Зокрема, за даними одного з учасників ринку, на одному із зібрань акціонери затвердили договори купівлі-продажу двох пакетів акцій НПЗ у розмірі 18,296% і 28,7788%, які раніше належали структурам, близьким до ВАТ "Татнафта" і міністерству майна Татарстану.

ЗАТ "Укртатнафта" створене відповідно до указів президентів України і Татарстана в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

НАК "Нафтогаз України" нині належить 43,054% акцій "Укртатнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: