Consolidated Minerals Боголюбова і OM Holdings готуються до об'єднання

П'ятниця, 23 квітня 2010, 11:23

Великі виробники марганцевої руди в Австралії - Consolidated Minerals (ConsMin) Геннадія Боголюбова і публічна компанія OM Holdings (OMH) розглядають можливість об'єднання активів.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на керуючого директора Metals Solutions, яка надає консультації ConsMin, Олега Шейко.

"Після завершення першого етапу due diligence угода може бути укладена у вигляді злиття компаній або різних варіантів спільного розвитку бізнесу: створення об'єднаної компанії, продажу активів, випуску нових акцій або комбінації вищезгаданого".

За словами Шейка, процес due diligence, який нині відбувається, розділений на дві фази через різницю у вимогах щодо розкриття інформації у публічних і приватних компаній.

Реклама:

Він зазначив, що у разі прийняття позитивного рішення об'єднання ConsMin і OMH може зайняти 6-12 місяців.

За підсумками злиття ConsMin і OMH нова компанія посяде друге місце у світі з виробництва нізкофосфористої кремнійоміткої марганцевої руди.

Шейко уточнив, що ConsMin розраховує на частку в об'єднаному бізнесі, пропорційну вартості рудника. У OMH від коментарів відмовилися.

Як відомо, 19 квітня OM Holdings оголосила про можливість покупки у Consolidated Minerals австралійського рудника Woodie Woodie.

Компанії уклали угоду про конфіденційність, яка передбачає проведення due diligence марганцевих активів ConsMin.

Боголюбов робить спроби отримати оперативне управління над OMH з кінця 2008 року, коли ConsMin сконцентрувала 11,7% її акцій.

У січні 2009 року ConsMin оголосила про намір збільшити частку в OMH до 25% і отримати місця в правлінні. Але акціонери OMH внесли ряд змін до статуту компанії, таким чином захистившись від недружнього поглинання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: