"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бродський підвищить податок для "спрощенців"

П'ятниця, 23 квітня 2010, 09:49

Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва) на чолі з Михайлом Бродським розробив нову концепцію закону про спрощену систему оподаткування.

Вона була представлена у четвер на нараді у віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка за участю Податкової та Мінекономіки, пише газета "Дело".

Серед головних нововведень документа - введення прогресивної шкали оподаткування для фізичних та юридичних осіб, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

Фактично це означає збільшення податкового тягаря, зазначає видання. Першими це відчують на собі приватні підприємці.

Реклама:

Ще більш революційним є скорочення видів діяльності, які підпадають під спрощене оподаткування, тобто сплачують єдиний податок.

З 1 січня 2011 року (саме тоді, за попередніми даними, цей законопроект має набути чинності) за спрощеною системою не зможуть працювати приватні підприємці в більш ніж 10 сферах, в тому числі в аудиторській, рекламній, бухгалтерській.

Фізособи за спрощеною системою не зможуть здійснювати продаж товарів і послуг через Інтернет, займатися оптовою торгівлею і т.д.

Також змінюється і розмір єдиного податку - запроваджується прогресивна шкала.

Отже, якщо оборот ПП до 300 тис. грн. - встановлюється нульова ставка податку; якщо від 300 до 600 тис. грн. - ставка єдиного податку від 200 до 1000 грн.

Як і раніше, розмір податку для кожного підприємця встановлюється індивідуально місцевою владою.

Також змінюються правила гри і для юросіб. Якщо оборот підприємства не перевищує 1 млн. грн., сберігаються нинішні ставки; якщо оборот від 1 до 2 млн. грн. - 9% (при сплаті ПДВ) і 12% (без ПДВ), з 2 до 3 млн. грн. - 12% (з ПДВ) і 15% (без ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: