Ахметов може придбати "Запоріжсталь". Оновлено

П'ятниця, 23 квітня 2010, 10:26 -

Металургійний холдінг Ріната Ахметова "Метінвест" разом з Південно-корейським гігантом Posco завершують угоду з купівлі контрольного пакету групи "Запоріжсталь".

Про це "Економічній правді" повідомило джерело, наближене до переговорів.

"Основний акціонер групи Едуард Шифрін вже поставив свій підпис під угодою, але всі нюанси поки що не були закриті", - додало джерело "ЕП".

Водночас, у "Метінвесті" заперечують факт купівлі, наголошуючи, що наразі лише проводять due diligence, тобто вивчають документацію.

Реклама:

"Метінвест", як і всі великі учасники ринку, на постійній основі вивчає можливості для придбання активів. Коло інтересів Групи "Метінест" у сфері M&A зачіпає і завод "Запоріжсталь". Поряд з іншими зацікавленими компаніями "Метінвест" бере участь у формальному процесі, організованому продавцями, з вивчення документації підприємства (due diligence). Однак на сьогодні щодо цього підприємства не було ухвалено жодних рішень", - наголошують у компанії.

Як відомо, аналітики оцінюють угоду з придбання групи "Запоріжсталь" у розмірі 2,2-2,5 млрд. доларів, що свідчить про те, що на саму "Запоріжсталь" припадає 75-80% вартості всього холдингу.

"Враховуючи існуючий договір між Posco та "Метінвестом" про співпрацю, цілком можливо, що корейці також є учасниками угоди. Якщо Posco таки стане акціонером "Запоріжсталі", компанія посяде 2 місце в світі за обсягами виробництва сталі", - підкреслив співрозмовник "ЕП".

Нагадаємо, що меморандум про співпрацю "Метінвест" підписав із Posco ще в жовтні 2009 року.

Запоріжсталь - один з найбільших виробників сталі в Україні, контрольний пакет належить компанії Midland, яка контролюється бізнесменами Едуардом Шифріним та Алексом Шнайдером; другим за величиною пакетом володіють співвласники Індустріалбанку Ігор Дворецький та Віталій Сацький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: