Волга пропонує альтернативне пенсійне забезпечення

Четвер, 22 квітня 2010, 19:40

Введення додаткового, накопичувального, рівня пенсійного забезпечення є найреальнішим шляхом розв'язання проблем системи пенсійного забезпечення в Україні.

Про це заявив голова Державної комісії регулювання ринку фінансових послуг Василь Волга, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"До 2012 року треба створити всі умови для впровадження накопичувального пенсійного забезпечення", - сказав він на слуханнях у парламентському комітеті з фінансів.

Волга додав, що Держфінпослуг пропонує з нинішніх 38% нарахувань на заробітну плату залишити солідарній системі 31%, решта 7% віддати в накопичувальну систему.

Реклама:

"Але потрібно знайти джерела для фінансування таких втрат солідарної системи. Тут без міжнародних фінансових організацій не обійтися", - підкреслив голова Держфінпослуг.

На його думку, разом із запуском накопичувального пенсійного забезпечення держава повинна запропонувати цільові довгострокові державні облігації з прибутковістю, яка б захищала вкладення в них від інфляції.

Волга також підкреслив, що Держфінпослуг виступає проти пропозиції Пенсійного фонду залишити кошти накопичувальної системи під управлінням держави, бо це пов'язано з великими політичними ризиками, і цими ресурсами буде керувати прем'єр.

Як вважає голова Держфінпослуг, кошти мають бути передані в управління активним недержавним учасникам ринку, контроль держави за діяльністю яких повинен бути посилений, зокрема, шляхом введення представників держави в усі компанії пенсійної ланцюжка.

Волга також відзначив, що є супротивником участі страхових компаній у накопичувальному пенсійному забезпеченні, пропонуючи їм виробляти привабливіші умови страхування життя.

Голова Держфінпослуг додав, що відомство також пропонує розглянути можливість формування ресурсів для накопичувального пенсійного забезпечення за рахунок прибутків корпорацій, надавши їм певні мотиваційні механізми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!