"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рахункова палата: Міноборони зриває розвиток війська

Четвер, 22 квітня 2010, 18:54

Рахункова палата заявляє про зрив Міністерством оборони розрахованої до 2011 року державної програми розвитку Збройних сил.

Про це сказано в повідомленні Рахункової палати, повідомляє агентство "Українські новини".

Також відомство звинувачують у неефективному використанні бюджетних коштів у рамках реалізації цієї програми.

"Уряд не фінансував міністерство в обсягах, визначених програмою, а воно неефективно розпоряджалося коштами, в окремих випадках направляючи їх на заходи, не передбачені програмою", - звітує Рахункова палата.

Реклама:

Внаслідок зриву програми, як зазначає Рахункова палата, не оптимізована структура Збройних сил, продовжує існувати багаторівнева система органів військового управління з дублюванням завдань.

При цьому уряд і Міноборони лише наполовину від необхідного виконали державні завдання щодо комплектування Збройних сил військовослужбовцями за контрактом.

"Це викликано низьким рівнем гарантій соціальних стандартів, які є пріоритетними для цивільних осіб при їх прийнятті на військову службу за контрактом", - вважає палата.

Орган зазначає, що Міноборони також не створило фонду службового житла для військовослужбовців контрактної служби, що є одним із основних мотиваційних факторів для вступу на службу за контрактом.

Посадові оклади військовослужбовців , за даним органу, залишаються нижчими від окладів цивільних працівників.

Рахункова палата є підлеглим Верховній раді інститутом фінансово-економічного контролю за використанням коштів держбюджету.

У грудні 2005 року президент Віктор Ющенко затвердив державну програму розвитку ЗС на 2006-2011 роки, що передбачає дотримання певної динаміки показників щодо фінансування армії, зміни її чисельності і її структурні зміни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: