"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Джерело: "Нафтогаз" просить у держави мільярд

Четвер, 22 квітня 2010, 17:15

НАК "Нафтогаз України" просить уряд компенсувати з державного бюджету в повному обсягу збитки, завдані в результаті реалізації природного газу виробникам азотних мінеральних добрив за пільговими цінами.

Про це повідомило джерело в уряді, передає агентство УНІАН.

За його інформацією, ці збитки компанія пропонує компенсувати із загального фонду держбюджету із застосуванням механізму, аналогічного діючому механізму компенсації різниці між цінами закупівлі імпортованого газу і його реалізацією суб'єктам господарювання.

При цьому, починаючи з другого півріччя 2010 року ціна реалізації природного газу виробникам азотних міндобрив має бути не нижче за закупівельну ціну, а здешевлення вартості газу для потреб зазначених підприємств компанія пропонує забезпечити шляхом надання відповідної субвенції з держбюджету.

Реклама:

Співбесідник зазначив, що за попередніми розрахунками "Нафтогазу", внаслідок різниці між цінами закупівлі та продажу газу підприємствам у першому півріччі 2010 року компанії буде завдано збитків на понад мільярд гривень.

Як відомо, потреби виробників азотних добрив у природному газі забезпечуються за рахунок імпортованого природного газу.

Відповідно до постанов НКРЕ, граничний рівень цін на газ для потреб таких підприємств становив у першому кварталі 2010 року 1584,4 грн. за тис. куб. м, а в другому кварталі 2010 року 1633,3 грн. за тис. куб. м.

При цьому середньозважена ціна закупівлі імпортованого природного газу в першому кварталі 2010 року становила 1784,85 грн. за тис. куб. м, а в другому становитиме 2052,01 грн. за тис. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!