Тігіпко назвав умови росту економіки

Четвер, 22 квітня 2010, 17:00

Збалансований бюджет і стабільна банківська система - це умови стабільного зростання української економіки.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко в ефірі радіо "Свобода", повідомляє його прес-служба.

Так він прокоментував особливості нової програми співпраці України та Міжнародного валютного фонду.

Як повідомлялося, українське бачення програми співробітництва з МВФ, розрахованої на два з половиною роки, запропонує у Вашингтоні делегація під керівництвом Сергія Тігіпка.

Реклама:

За словами віце-прем'єр-міністра, необхідність зменшення обсягу бюджетного дефіциту до 6%, як це передбачено у проекті Державного бюджету на 2010 рік, потребує рішучих кроків уряду.

"Значні надходження до держскарбниці нам дасть підняття акцизів на тютюнові, горілчані вироби та бензин, октанове число якого становить 98 і вище", - планує чиновник.

Ще одне джерело збільшення доходів держави, за його планами, - це впорядкування адміністрування повернення ПДВ.

"Ми повинні припинити зловживання з податком на додану вартість і чітко контролювати механізми його відшкодування", - зазначив Тігіпко.

Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що програма співпраці з МВФ передбачає також удосконалення роботи банківського сектора.

За словами Тігіпка, йдеться насамперед про підвищення рівня незалежності Національного банку, захист прав кредиторів та капіталізацію банків для відновлення ними кредитування реального сектора економіки.

"Також уряд запропонував низку кроків для дерегуляції економіки, яка у комплексі з іншими заходами даватиме додаткові надходження до бюджету і покращить перспективи економічного зростання України", - додав урядовець. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!