"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький намітив робіт на 400 мільярдів

Четвер, 22 квітня 2010, 16:07

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила Концепцію стратегічного розвитку міста до 2025 року.

Про це заявила заступник начальника управління генерального плану "Центр містобудування й архітектури" Тетяна Нечаєва, повідомляє агентство УНІАН.

За її словами, загальна вартість запланованих робіт складе 400 млрд. грн.

Житлове будівництво отримає 200 млрд. грн., транспорт - 45 млрд. грн., інженерна інфраструктура - 52 млрд. грн., соціальні об'єкти - 25 млрд. грн., озеленення - 5 млрд. грн.

Реклама:

Документом передбачено збільшення буферних зон Києво-печерської Лаври і Софії Київської, створення Дорогожецького ареалу, ландшафтної охоронної зони на Русанівських садах і островах на лівому березі Дніпра.

При цьому планується створити історичний ареал ландшафту київських гір і долин Дніпра від моста Кирпи до Подільсько-воскресенського переходу, на території якого заборонять нове будівництво.

Також планується створити 18 нових буферних парків, реконструювати 59 існуючих парків, а в центральній частині міста застосовувати озеленення дахів і балконів.

Крім того, документ передбачає реконструкцію Дніпровської і Дарницької станції водоочистки, будівництво каналізаційного колектора в районі річки Українки, будівництво двох електростанцій.

Як відомо, замовником нового генерального плану Києва до 2025 року є Головне управління містобудування і архітектури КМДА, генеральним підрядником - КО "Центр містобудування й архітектури".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: