"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойка зашлють до Брюсселя

Четвер, 22 квітня 2010, 14:44

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко на початку травня відвідає Брюссель для обговорення питань енергетики з європейською стороною.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко на прес-конференції після зустрічі з членом Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле в четвер у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Досягнута домовленість, що на початку травня з візитом до Брюсселя поїде міністр палива і енергетики Юрій Бойко", - сказав Грищенко, додавши, що в ході візиту будуть обговорюватися питання, які стосуються енергетичної сфери.

У свою чергу, Фюле підкреслив, що питання енергетичної співпраці є дуже важливими для Європи. Зокрема, в ЄС зацікавлені у прозорих схемах енергопостачання.

Реклама:

Як повідомив Грищенко, на зустрічі були визначені ключові пріоритети співпраці на найближчу перспективу.

Грищенко нагадав, що інтеграція України в ЄС - це основна задача на сьогоднішній день, і Київ сподівається на ефективну співпрацю з ЄС в цьому напрямку.

За його словами, на зустрічі обговорювався стан переговорного процесу з приводу підписання угоди про асоціацію, у тому числі у частині, яка стосується зони вільної торгівлі.

Також обговорювалося питання підготовки "дорожньої карти" щодо безвізового режиму, і низка інших.

У свою чергу, Фюле відзначив провідну роль України в ініціативі "Східне партнерство". Він також висловився за перехід відносин між Україною і ЄС на якісно новий рівень.

За словами Фюле, ЄС буде всіма можливими методами допомагати проведення реформ в Україні, в тому числі і через надання фінансової допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!