Янукович хоче зробити українську ГТС альтернативою "Південного потоку"

Четвер, 22 квітня 2010, 13:34

Проект модернізації газотранспортної системи України може стати альтернативою проекту "Південний потік".

Про це на прес-конференції у четвер заявив президент Віктор Янукович.

"Безумовно, є необхідність модернізувати газотранспортну систему для того, щоб збільшити обсяги прокачування газу. Ми це пропонуємо як альтернативу будівництву "Південного потоку", тому що "Північний" вже не зупинити - він вже будується", - наголосив він.

За словами президента, цей проект має три етапи.

Реклама:

На першому етапі передбачається будівництво газопроводу "Богородчани - Ужгород", який дозволить збільшити обсяги прокачування газу приблизно на 10 млрд. кубометрів.

Друга частина - це модернізація існуючої ГТС з її переобладнанням, що також додатково дасть можливість прокачати близько 20 млрд. кубометрів газу.

Третім етапом має стати "фактично нове будівництво нової труби поруч з існуючою".

За словами Януковича, Україна шукає можливості зберегти ті обсяги газу, які вона транспортувала, - а це близько 125 млрд. кубометрів.

Як повідомлялося, раніше у четвер міністр енергетики РФ Сергій Шматко заявив, що Росія і Україна інтенсифікують роботу зі створення консорціуму для модернізації української газотранспортної системи.

"Ми доручили російсько-українському підкомітету зі співробітництва інтенсифікувати роботу, в тому числі щодо консорціуму для модернізації ГТС. Ми від цієї ідеї не відмовляємося", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!