"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович вимагає голови винних у банкрутстві "Нафтогазу"

Четвер, 22 квітня 2010, 12:09

Президент Віктор Янукович вимагає від Генеральної прокуратури та правоохоронних органів завершити розслідування і покарати "за усією суворістю закону" винних у банкрутстві НАК "Нафтогаз Україна".

Про це він заявив під час засідання Національного антикорупційного комітету, яке відбулось в Адміністрації президента, повідомляє агентство "УНІАН".

Янукович звернув увагу на ситуацію, яка пов'язана із доведенням до банкрутства багатьох державних монополій.

"Банкрутство "Нафтогазу" є неприпустимим. Це прибуткова організація. Звідки збитки?", - зазначив глава держави.

Реклама:

Президент сказав, що чекає від генерального прокурора Олександра Медведька і правоохоронних органів відповіді на це питання.

"І вимагаю невідкладно вжити заходів для притягнення винних у цьому (банкрутстві НАК "Нафтогаз Україна") за усією суворістю закону", - підкреслив Янукович.

Президент також звернув увагу відповідальних керівників на незадовільний стан Державного резерву, який, за його словами, "фактично розкрадено".

При цьому Янукович не навів жодної цифри.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України", відповідно до бухгалтерської звітності, в 2009 році скоротила чистий прибуток на 79,5%, в порівнянні з 2008 роком, - до 2,3 млрд. гривень.

За даними НАК, за 2008 рік чистий прибуток склав 5,4 млрд. гривень, за 2007 рік відкоригований чистий збиток - 0,6 млрд. гривень.

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більш як 97% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!