Триває конфлікт КЗРК і "Сухої балки". Розібрали колію

Середа, 21 квітня 2010, 18:54

Криворізький залізорудний комбінат заявляє про демонтаж його залізничних колій співробітниками компанії "Суха Балка" і Придніпровською залізницею.

Про це повідомила начальник юридичного департаменту КЗРК Світлана Литвиненко, передає агентство "Українські новини".

"Про наявність яких-небудь підстав нам не відомо, вони стверджують, що це їхні колії, що вони на їхній території знаходяться і це їхнє право", - розповіла вона.

З її слів, ці залізничні колії були передані при корпоратизації державної акціонерної компанії "Укррудпром", і ввійшли до статутного фонду КЗРК.

Реклама:

"Ми просили надати нам документи, які підтверджують право на будівництво шляху, того, який вони будують, але нам відмовили з посиланням на те, що це комерційна таємниця підприємства", - сказала Литвиненко.

Зі слів директора з логістики КЗРК Анатолія Горностаєва, представники ГЗК заявили, що існує договір "Сухої Балки" із Придніпровською залізницею, який дозволяє демонтаж залізничних колій.

За даними Горностаєва, роботи вже завершені, з колій було знято накладки та болти.

Представники КЗРК нагадали, що вони понад місяць тому офіційно попереджали вповноважені компетентні органи про майбутні протиправні дії з боку ГЗК "Суха Балка", однак належної реакції не було.

Як повідомлялося, конфлікт між підприємствами виник ще 2009 року, тоді "Суха Балка" звернулася в Антимонопольний комітет із проханням розслідувати перешкоджання КЗРК відвантаженню та транспортуванню видобутої на "Сухій Балці" сировини під'їзними коліями.

Після цього відділення АМКУ визнало дії підконтрольного групі "Приват" Криворізького залізорудного комбінату щодо ГЗК "Суха Балка" порушенням закону про конкуренцію і рекомендувало накласти на підприємство штраф у розмірі до 10% від річної виручки.

Рішення територіального обласного відділення АМКУ не було остаточним, тож крапку в питанні мало поставити центральне управління. Відділення АМКУ рекомендувало накласти на підприємство штраф у розмірі до 10% від річної виручки.

Рішення територіального обласного відділення АМКУ не є остаточним, тож крапку в питанні мало поставити центральне управління.

На початку березня 2010 "Суха Балка" зупинила свою роботу через блокування КЗРК під'їзних колій до "Сухої Балки".

На початку квітня 2010 року "Суха Балка" організувала відвантаження продукції автотранспортом.

Evraz Group в Україні контролює коксохімічні заводи "Баглейкокс" (Дніпродзержинськ), "Дніпрококс" (Дніпропетровськ), Дніпродзержинський КХЗ, "Суху Балку" і ДМЗ ім. Петровського.

Раніше українські активи Evraz Group контролювалися групою Приватбанку.

Evraz Group (головна компанія зареєстрована в Люксембурзі) є найбільшим виробником сталі в Росії та входить до 12 провідних сталеливарних компаній світу.

50% акцій КЗРК контролює група "Метінвест", решту - група Приватбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: