"Аеросвіт" знов не отримав кворуму для зборів акціонерів

Середа, 21 квітня 2010, 17:21

Авіакомпанія "Аеросвіт" 21 квітня 2010 року знову не змогла провести збори акціонерів через відсутність кворуму.

Про це повідомив секретар наглядової ради авіакомпанії Максим Юхименко, передає агентство "Українські новини".

З його слів, на збори акціонерів не з'явилися представники Фонду державного майна та дніпропетровської компанії "Генавіа-Інвест".

Юхименка здивувала неявка на збори представників ФДМУ, оскільки, з його слів, акціонери авіакомпанії погодили з Фондом проект змін у статуті авіакомпанії та урахували більшість вимог представників держави.

Реклама:

"Станом на вчора всі питання були погоджені, на жаль, Фонд знову зайняв неконструктивну позицію в питанні проведення необхідних для подальшого розвитку компанії акціонерних зборів", - зазначив Юхименко.

Секретар наглядової ради додав, що йому поки що невідомі причини неявки представників ФДМУ на збори.

"Чергова неявка на збори акціонерів ФДМУ та компанії "Генавіа-Інвест" може свідчити про якісь договірні дії з їх боку", - вважає Юхименко.

Він підкреслив, що неприйняття винесених на загальні збори акціонерів питань гальмує подальший розвиток авіакомпанії.

Як відомо, попередні збори акціонерів "Аеросвіту" планувалися на 14 квітня 2010 року і теж не відбулися з тієї самої причини. Це стосується і всіх планованих зборів із осені 2009 року.

На початку квітня 2010 року Юхименко заявляв про неконструктивність позицій Фонду державного майна та компанії "Генавіа-Інвест" при прийнятті важливих для "Аеросвіту" рішень.

Потім він повідомив про проведення активних переговорів між мажоритарними акціонерами та ФДМУ про погодження проекту статуту авіакомпанії.

"АероСвіт" обслуговує понад 50 міжнародних повітряних ліній, включаючи 5 міжконтинентальних.

37,96% закритого акціонерного товариства "Аеросвіт" належать голландській компанії Gilward Investments B.V., 25% - компанії "Генавіа-Інвест" і 22,394% - державі та управляються ФДМУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!