Уряд проситиме Януковича розблокувати "стратегічну" приватизацію

Середа, 21 квітня 2010, 11:38

Кабінет міністрів планує в середу ухвалити звернення до президента з проханням скасувати укази попереднього глави держави, які припиняли приватизацію стратегічних об'єктів.

Про це заявив голова Фонду держмайна Олександр Рябченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, ідеться, в першу чергу, про можливу приватизацію теплових енергогенеруючих компаній.

Як повідомлялося, прийнята за основу парламентом урядова програма соціально-економічного розвитку України на 2010 рік передбачає скасування низки норм указу президента Віктора Ющенка №200 від 6 березня 2008 року.

Реклама:

Цим документом було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 15 лютого того ж року "Про забезпечення національних інтересів і національної безпеки у сфері приватизації та концептуальні засади їх реалізації".

Указом було встановлено заборону на приватизацію стратегічних підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, до затвердження державної програми приватизації, а також заборону на приватизацію підприємств паливно-енергетичного та оборонно-промислового комплексів, транспортної сфери, житлово-комунального господарства до затвердження у встановленому порядку програм розвитку цих галузей.

Новий уряд планує отримати від приватизації в 2010 році мінімум 10 млрд. гривень, тоді як у 2009 році надходження від неї склали 0,8 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!