У Азарова погодять участь росіян у добудові Хмельницької АЕС

Середа, 21 квітня 2010, 10:08

Кабінет міністрів планує на засіданні в середу схвалити підписання міжурядової угоди з урядом Росії про співробітництво в будівництві третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

Питання про прийняття розпорядження "Про підписання угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС" внесено до порядку денного засідання Кабміну 21 квітня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, раніше президент держпідприємства "НАЕК" Енергоатом "Юрій Недашковський відзначав, що рамкова міжурядова угода між Україною та РФ в цілому узгоджена і може бути підписана під час весняних зустрічей на високому міждержавному рівні.

Як повідомлялося, російське ЗАТ "Атомстройекспорт" виграло конкурс з вибору типу реакторної установки для будівництва Х3/Х4.

Реклама:

При спорудженні енергоблоків компанія запропонувала використовувати вдосконалену реакторну установку ВВЕР-1000 (В-392Б).

Цей проект був розроблений для п'ятого та шостого енергоблоків Балаковської АЕС, які за ступенем готовності будівельних конструкцій аналогічні третьому і четвертому енергоблокам ХАЕС.

Реакторні установки Х3/Х4 виготовить ВАТ "Іжорські заводи".

Енергетична стратегія України до 2030 року передбачає нарощування встановленої потужності АЕС країни з 13,835 ГВт до 29,5 ГВт.

Третій і четвертий енергоблоки Хмельницької АЕС відповідно до стратегії повинні бути побудовані і введені в експлуатацію до кінця 2016 року.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 Гвт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!