Уряд обіцяє розраховуватися за ПДВ у травні

Вівторок, 20 квітня 2010, 15:51

Випуск облігацій внутрішньої державної позики для погашення боргів з відшкодування податку на додану вартість може початися вже в травні 2010 року.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров перед підписанням меморандуму про партнерство та співробітництво між Кабміном та Українським союзом промисловців і підприємців, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що вже в травні 2010 року ми почнемо, як тільки проведемо відповідний законопроект, розраховуватися з боргами випуском таких цінних паперів", - сказав він.

При цьому прем'єр-міністр відзначив, що необхідно провести відповідну роботу з уточнення обсягу ПДВ для повернення, що становить, за попередніми даними, 30 млрд. грн.

Реклама:

"Абсолютно очевидно, що діють "повітряні схеми накачування ПДВ", - підкреслив він, додавши, що відповідні схеми неможливо здійснювати без потурання Державної податкової адміністрації та Державної митної служби.

Як повідомлялося, загальна сума заборгованості з ПДВ 1 квітня 2010 року досягла 28,4 млрд. грн., збільшившись з початку року на 30%.

Прострочена сума зросла за перший квартал 2010 року на 38,7% до 8,63 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!