Путін кличе до ЄЕП усіх бажаючих

Вівторок, 20 квітня 2010, 14:12

Створюваний Єдиний економічний простір Росії, Білорусі і Казахстану відкритий для всіх, хто бажає до нього приєднатися.

Про це заявив прем`єр-міністр Росії Володимир Путін, виступаючи з доповіддю у Держдумі, повідомляє агентство "УНІАН".

"1 січня 2010 року спільна митна територія Росії, Білорусі і Казахстану стала реальністю, і ми переходимо до якісно нового інтеграційного етапу - через два роки має бути створено Єдиний економічний простір з вільним рухом капіталів і послуг. Причому наше об`єднання відкрите для всіх, хто бажає до нього приєднатися", - сказав він.

За словами російського прем`єра, це більш глибша якість інтеграції, ніж Митний союз.

Реклама:

Він відзначив, що три держави мають уніфікувати десятки фундаментальних документів, які покладено в основі розвитку економіки трьох країн.

Водночас, Путін підкреслив, що розв'язувати питання вдосконалення митної процедури треба буде у форматі Митного союзу, а це складніше.

За його словами, якість митного адміністрування в РФ не відповідає світовій практиці, де митне оформлення проводиться протягом кількох годин, а в РФ - не менше одного тижня, а іноді і понад місяць.

"Подібні неадекватні терміни часто ставлять хрест на експорті або імпорті високотехнологічної продукції. Якщо не буде елементарного порядку на митниці, жодні зусилля російських інноваційних та інших товарів не дадуть належного результату", - відзначив Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: