Уряд визначив бюджетні показники на 2011 рік

Вівторок, 20 квітня 2010, 12:48

Граничний дефіцит державного бюджету України в 2011 році повинен бути обмежений 4,5% валового внутрішнього продукту (ВВП), а частка перерозподілу ВВП через бюджет не повинна перевищувати 30,5% ВВП.

Таку декларацію цілей і завдань бюджету на 2011 рік (Бюджетну декларацію) затвердив Кабінет міністрів постановою №315 від 19 квітня, яка оприлюднена на урядовому веб-порталі.

Згідно з документом, розмір державного боргу має залишатися на економічно безпечному рівні до 40% ВВП, а обсяг наданих урядом гарантій для реалізації інвестиційних та інноваційних проектів не повинен перевищувати 3% ВВП.

Крім того, намічено встановити питому вагу витрат на розвиток і надання кредитів орієнтовно на рівні 13-14% усього обсягу видатків та надання кредитів держбюджету.

Реклама:

Передбачається також активізувати роботу із залучення інвесторів в дорожнє будівництво, житлово-комунальне господарство, розвідку та видобуток корисних копалин на умовах державно-приватного партнерства, в тому числі з використанням механізмів концесій та угод про розподіл продукції.

Бюджетна декларація також передбачає проведення податкової реформи шляхом прийняття Податкового кодексу до прийняття держбюджету-2011, зниження дефіциту Пенсійного фонду шляхом скорочення пільг зі сплати страхових внесків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!