Укрпромбанк позбувається боргів перед НБУ

Вівторок, 20 квітня 2010, 11:37

Ліквідатор Укрпромбанку проводить конкурс з вибору банку, якому будуть передані активи "Укрпрома" на загальну суму 3,098 млрд. гривень, які знаходяться в заставі у НБУ в якості забезпечення за стабілізаційними кредитами і рефінансуванням.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на відповідне оголошення ліквідатора банку в офіційній пресі.

Згідно з повідомленням, у заставі в НБУ перебувають майнові права за кредитами юросіб і фізосіб Укрпромбанку, майнові права на земельні ділянки в Київській області, а також інші активи.

Активи будуть передані за вартістю, визначеною на підставі незалежної оцінки. Активи та кредитні зобов'язання перед НБУ передаються тільки разом.

Реклама:

За умовами конкурсу, банк, з яким "Укрпромбанк" передасть свої активи і зобов'язання перед НБУ, має належати до I або II групи банків і не може мати збиток за підсумками 2009 року.

Банку потрібно буде надати свій баланс на останню звітну дату, а також документи, що підтверджують його платоспроможність.

При цьому пріоритет буде відданий банкам, які пропонують часткове і повне погашення Нацбанку кредитів рефінансування в грошовій формі відразу після завершення конкурсу.

Порядок відчуження активів, переданих у забезпечення НБУ за кредитами рефінансування та стабілізаційних кредитів, з одночасним передачею зобов'язань за цими кредитами, погоджено постановою Правління НБУ №200 від 15 квітня 2010 року.

Заяви та документи щодо участі в конкурсі приймаються до 14 травня 2010 року.

ТОВ "Укрпромбанк" зареєстрований в 1989 році, за рейтингом НБУ входить у першу групу українських банків (група найбільших).

НБУ з 21 січня 2010 року відкликав банківську ліцензію та ініціювати процедуру ліквідації банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!