"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура зацікавилася "Нафтогазом"

Вівторок, 20 квітня 2010, 10:40

Головне контрольно-ревізійне управління (ГоловКРУ) і Генеральна прокуратура засумнівалися в законності збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України", яке в лютому 2009 року ініціював Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на голову прес-служби Генеральної прокуратури Юрія Бойченка.

"Ця перевірка проводиться під егідою Генпрокуратури. Ми контролюємо цей процес: отримуємо матеріали, вивчаємо. Але саму перевірку проводять фахівці КРУ", - відзначив він.

Давати свідчення у цій справі до прокуратури вже запрошені екс-міністр палива і енергетики Юрій Продан, його колишній перший заступник Олег Бугайов, колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, а також колишній голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.

Реклама:

У прес-службі ГПУ повідомили, що ніяких офіційних запрошень не було.

"Люди можуть прийти у своїх справах, для бесіди, роз'яснень. Але у них немає іншого статусу, крім громадянина України. Буде порушено кримінальну справу - будемо про це говорити. Люди щодня ходять до нас сотнями", - відзначив Бойченко.

Як повідомлялося, в лютому 2009 року статутний капітал НАК "Нафтогаз України" був збільшений шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100% акцій компанії у власності держави.

Придбання цих акцій здійснювалося шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики.

У свою чергу Мінфін для забезпечення виконання цієї постанови здійснив випуск ОВДП у розмірі 12 млрд. гривень з терміном обігу 9-12 років і процентною ставкою доходу на рівні 9,5% річних.

У липні Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) зареєструвала допемісію НАК "Нафтогаз України" на 12 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: