"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко: Азаров повернув "комбінатора", який допоміг Януковичу з "Межигір'ям"

П'ятниця, 2 квітня 2010, 13:42

Юлія Тимошенко заявляє, що уряд Миколи Азарова повернув до керівництва НАК "Надра України" "маріонетку", через яку можуть відбирати державну власність.

Про це йдеться в замітці Тимошенко з приводу поновлення Едуарда Ставицького на посаді голови правління НАК "Надра України", розміщеній на сайті лідера БЮТ.

"На перший погляд, уряд нібито продемонстрував законослухняність: рішення про поновлення відомого "комбінатора" ухвалено на підставі судового рішення, винесеного за результатами розгляду позову Едуарда Ставицького щодо незаконності його звільнення урядом Юлії Тимошенко. Але це лише на перший погляд", - заявляє Тимошенко.

Вона нагадала, що її уряд свого часу "також був змушений на вимогу суду поновити Ставицького на посаді керівника цієї компанії, але ненадовго - він у той же день був звільнений", бо рішення суду було нібито "корупційне".

Реклама:

У серпні 2009 року Тимошенко на засіданні уряду через "захоплення" Ставицьким будівлі "Надр України" заявляла: "Ставицький - це маріонетка добре організованої, повністю забезпеченої групи, котра таким нечесним способом продовжує думати, що вона може забирати в держави власність".

Тепер екс-прем'єр нагадує, що Ставицький очолив НАК "Надра України" у 2006 році за пропозицією тодішнього міністра охорони навколишнього природного середовища, "регіонала" Василя Джарти.

"Завдяки такому "талановитому комбінаторському" дуету майбутній президент України Віктор Янукович вже через три місяці свого прем'єрства (у 2006 році) встиг стати власником історичної урядової резиденції "Межигір'я", а найближче його оточення - отримати 19 ліцензій на видобування нафти і газу", - заявляє Тимошенко.

"До речі, і дві будівлі Національної акціонерної компанії "Надра України", розташовані у центрі Києва (по вул. Володимирській, 34, і Золотоворітському провулку, 9) загальною площею блиизько 5 тис. гектарів також вже були підготовлені для подальшої "персональної прихватизації" через нібито кіпрську компанію", - додає вона.

Тимошенко зазначає, що коли її уряд "скасував всі корупційні рішення Януковича і почав процес повернення всіх об'єктів у державну власність, раптом виявилося, що документи, зокрема, про поетапний перехід резиденції "Межигір'я" у володіння лідера Партії регіонів дивним чином зникли".

"Пізніше Генеральна прокуратура на чолі зі ще одним ставлеником Партії регіонів Олександром Медведьком, незважаючи на неодноразові звернення уряду, не просто відмовила у порушенні кримінальної справи, але і визнала законність цієї оборудки", - обурюється екс-прем'єрка.

Тимошенко припускає, що тепер за допомогою Джарти, який "зараз господарює в Криму", та Ставицького "можна подумати і про інше майно" - навіть якщо Янукович згодом "не захоче з'їхати" і з Банкової (адміністрації президента).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: