Рада може проголосувати за держбюджет і без обговорення?

П'ятниця, 2 квітня 2010, 12:49

Якщо БЮТ не розблокує парламентську трибуну, наступного пленарного тижня держбюджет буде прийнятий в цілому за одне засідання.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив голова Верховної ради Володимир Литвин, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на питання, чи можливо пленарне засідання у п'ятницю, Литвин сказав: "Якщо буде вільний вхід до сесійної зали для голови Верховної ради, засідання почнеться. Ні - наступного тижня, я попередив про це організаторів блокування, відразу будуть проголосовані в такій послідовності вирішення: перше - щодо комітетів ... друге рішення - програма соціально-економічного розвитку країни і третє рішення - бюджет у першому, в другому, в третьому, в п'ятому читанні і в цілому".

"Країна без бюджету не залишиться, і при всьому бажанні зупинити життя в країні цього не вдасться. Такий мій прогноз", - наголосив Литвин.

Реклама:

Уточнюючи, чи означає це, що проект держбюджету буде прийнятий в цілому за одне засідання, Литвин сказав: "Якщо буде заблокована трибуна Верховної ради, не буде можливості обговорювати бюджет, то країна ж не може чекати, поки наситяться розбірками, (держбюджет на 2010 рік) буде проголосований один раз ... Проголосували, якщо президент підпише, бюджет вступить в силу".

"Ви ж розумієте, що навіть якщо ми приймемо бюджет при оптимальному підході у квітні, поки будуть зроблені всі бюджетні розпису, поки буде організована вся робота, державний бюджет почне діяти з другого півріччя, тобто з червня 2010 року. Поки будуть прийняті місцеві бюджети, поки вони набудуть чинності - це як раз буде кінець кварталу", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!