"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров відродить "п'ятирічки"

П'ятниця, 2 квітня 2010, 12:12

Кабінет Міністрів планує свою роботу на дві "п'ятирічки": в першій акцент буде на відновлення економіки і модернізацію, в другій - на постіндустріальне прискорення розвитку.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Урядового комітету з реформ, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами прем'єра, на сьогоднішньому засіданні комітет буде розглядати проект урядової програми.

"Це перша наша програма, яка відкриває новий політичний курс і дає старт структурним реформам. В основу програму діяльності уряду закладені цілі, які були визначені в програмі президента Віктора Януковича "Україна для людей", - зазначив Азаров.

Реклама:

Він повідомив, що програма розрахована на 10 років, але розбита на три періоди.

"Перші два з половиною роки, до виборів нового складу парламенту, це, власне, поточна програма діяльності уряду, яку ми розглянемо в першу чергу, це етап наведення порядку, виходу з кризи, зміцнення тенденцій стабільного розвитку, подолання бідності. Наприкінці цього етапу ми повинні перевищити докризовий обсяг валового виробництва", - підкреслив глава уряду.

Наступний етап, який, за словами Азарова, закінчиться через п'ять років, це етап прискореного зростання на базі інвестиційно-інноваційної моделі та системних реформ, які будуть працювати до того часу.

"Наприкінці цього етапу ми повинні перевищити рівень ВВП, який був у 1990 році, і подвоїти доходи громадян", - заявив він.

Третій етап, який повинен бути завершений через десять років, це робота економіки в умовах створення нових постіндустріальних галузей.

Азаров підкреслив, що в цьому періоді левова частка ВВП України повинна йти у високотехнологічне виробництво і сферу послуг.

"Наприкінці цього етапу Україна подвоїть ВВП, а доходи громадян досягнуть рівня європейських сусідів. ВВП на душу населення повинен бути на рівні як мінімум країн - нових членів Євросоюзу. Фактично ідеться про дві п'ятирічки. Перша - відновлення та модернізація, друга - постіндустріальне прискорення", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!