Бойко все ще домовляється про ціну на газ

Понеділок, 19 квітня 2010, 14:59

Міністр енергетики Юрій Бойко і голова правління "Нафтогаз України" Євген Бакулін продовжують переговори з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером.

Про те це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на управління інформації ВАТ "Газпром".

"На зустрічі було продовжено розгляд взаємодії сторін у рамках довгострокових контрактів на постачання і транзит газу. Зокрема, обговорювалися питання, пов`язані з ціновими параметрами контракту купівлі-продажу російського газу", - йдеться в повідомленні "Газпрому".

Як відомо, вже Бойко був у "Газпромі" 16 квітня.

Реклама:

За інформацією, поширеною прес-службою уряду РФ, російський прем`єр Володимир Путін за підсумками переговорів дав вказівку підготувати проект відповідної постанови уряду для оформлення досягнутих домовленостей щодо ціни на газ.

Як повідомлялося, Україна сподівається, що до кінця тижня (до 26 квітня) після зустрічі президентів України й Росії в Харкові 21 квітня завершиться перегляд контрактів щодо поставок газу з Росією

Українська сторона домагається від Росії зниження ціни на імпортний газ.

Раніше "Газпром" і "Нафтогаз" домовилися про збільшення закупівель НАК російського природного газу на 8,3% до 36,5 млрд. кубометрів в 2010 році порівняно з раніше визначеними обсягами закупівель.

Ці домовленості станом на 15 квітня не були зафіксовані документально у вигляді додаткової угоди до контракту на поставку газу.

Ціна газу в першому кварталі становила понад 305 доларів за 1 тис. кубометрів, на другий квартал ціна прогнозується на рівні 330-334 доларів за 1 тис. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!