Підприємці просять Азарова залишити спрощену систему оподаткування

Понеділок, 19 квітня 2010, 14:24

Рада підприємців при Кабінеті міністрів звернувся до уряду з проханням залишити дію спрощеної системи оподаткування до спрощення адміністрування загальної системи оподаткування.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Ради.

У своєму листі, в якому оцінюється проект концепції закону "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва", розробленого Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва, голова Ради Оксана Продан звертає увагу на невідповідність проблеми та шляхів її рішення, адже для забезпечення умов малому бізнесу пропонується заборонити більшості фізичних осіб-підприємців використання єдиного податку.

На її думку, враховуючи те, що "спрощена система оподаткування в 1998 році вводилася саме для порятунку малого бізнесу від терору на загальній системі оподаткування, звуження видів діяльності на єдиному податку без попереднього реформування загальної системи оподаткування призведе до закриття бізнесу".

Реклама:

"Очікуваних в проекті фінансових результатів від впровадження запропонованого Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва практичного скасування єдиного податку для фізичних осіб-підприємців не буде, адже "спрощенку" залишили для тих видів діяльності, які завжди оподатковувалися за мінімальною ставкою", - відзначає Продан.

Як повідомлялося, раніше голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський наголошував на необхідності виключити деякі види підприємницької діяльності з "єдиного податку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: