"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Цушко побачив відновлення промисловості

Понеділок, 19 квітня 2010, 13:30

За підсумками січня-березня 2010 року в Україні спостерігалося істотне прискорення темпів приросту промислового виробництва до 10,8% проти 8,8% у січні-лютому.

Такі дані навів міністр економіки Василь Цушко, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Зокрема, зростання виробництва відбулося за всіма основними видами промислової діяльності: у видобувній (+2,9%), переробній промисловості (+12,8%) та у виробництві і розподілі електроенергії, газу і води (+13,6%).

У переробній промисловості позитивні результати розвитку продемонстрували як експортоорієнтовані галузі: хімічна і нафтохімічна промисловість (+25,8%), металургійне виробництво (18,4%), так і галузі, орієнтовані на внутрішній ринок: легка промисловість (+8,1%) і харчова (+1,1%).

Реклама:

Також відбулося суттєве зростання виробництва у машинобудуванні (+25,7%), продукція якого містить високу частку доданої вартості.

Позитивні зрушення спостерігалися у виробництві машин і устаткування (+19,1%), електричного, електронного та оптичного устаткування (+12,4%), а також транспортних засобів і устаткування (42,3%).

Міністр економіки підкреслив, що в березні 2010 року у порівнянні з відповідним місяцем 2009 року обсяги промислового виробництва зросли на 13,8%.

У цілому, зростання обсягів виробництва у розрахунку місяць до відповідного місяця попереднього року відбувається протягом п'яти місяців поспіль (у листопаді 2009 року зростання становило 8,7%, в грудні - 7,3%, в січні 2010 року - 11,8%, в лютому 2010 року до лютого 2009 року - 5,6%).

"Підсумки роботи промисловості в першому кварталі 2010 року дозволяють з оптимізмом очікувати позитивні результати розвитку реального сектора економіки в поточному році", - підкреслив Цушко.

Крім того, позитивну динаміку розвитку впродовж тривалого періоду продовжує демонструвати сільськогосподарське виробництво. Так, за підсумками січня-березня його приріст складав 5,3%.

При цьому, у сільськогосподарських підприємствах зростання обсягів виробництва прискорилося до 12,6% (проти 12,4% у січні-лютому), а в господарствах населення відбулося уповільнення падіння до "мінус" 0,7% (проти "мінус" 0,8%).

З огляду на сезонний характер виробництва рослинницької продукції, валова продукція сільського господарства в першому кварталі поточного року формувалася переважно за рахунок виробництва продукції тваринництва, зазначив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: