"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Виробники високоякісного молока отримають держдотації

Понеділок, 19 квітня 2010, 11:25

Верховна рада прийняла закон, який стимулює виробників молока випускати високоякісну продукцію.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на інформаційне управління Верховної Ради України.

Так, закон "Про внесення змін до закону "Про молоко та молочні продукти" (щодо відповідності якості та безпеки молочних продуктів показникам, які встановлені законодавством і стандартами України) (законопроект №923 від 17 лютого 2010 р.) вводить держдотації на виробництво молока сорту "екстра".

Зокрема, стимулювання підвищення якості молока в Україні, яке відповідає вимогам державного стандарту, здійснюється на сьогодні шляхом доплати у відсотках до закупівельної ціни: для молока вищого гатунку - 25%; для молока першого гатунку - 20%.

Реклама:

Закон вводить доплату виробникам молока гатунку "екстра" у розмірі 25%, молока вищого гатунку - 20% до закупівельної ціни.

Також, законом уточнюються визнаячення "молочна сировина", "молочні продукти", "традиційні молочні продукти", "упаковка", "переробне підприємство" і т.д.

Також конкретизуються вимоги до показників якості та безпеки молока, молочної сировини та молочних продуктів.

Згідно з документом, "традиційні молочні продукти - це масло, сири, ряжанка, кисляк, ацидофілін, сметана, сир кисломолочний, кефір, що виробляються з молочної сировини за усталеними технологіями із застосуванням заквасок молочнокислих бактерій, кефір - із застосуванням заквасок на кефірних грибка".

Так, законом встановлено, що "при виробництві традиційних молочних продуктів забороняється використовувати жири й білки немолочного походження, а також будь-які стабілізатори і консерванти.

Передбачено також, що молоко, молочну сировину та молочні продукти, які виробляються в Україні та ввозяться на митну територію України, повинні відповідати показникам безпеки та якості, які встановлені нормативно-правовими актами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: