"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонери "Вимпелкома" погодилися на злиття з "Київстаром"

Понеділок, 19 квітня 2010, 09:40

Останні перешкоди на шляху об'єднання активів українського "Київстара" і російського "Вимпелкома" усунені: більшість міноритарних акціонерів "Вимпелкома" погодилися обміняти свої папери на акції VimpelCom Ltd., на базі якої будуть об'єднані телекомунікаційні компанії.

На обмін акцій погодилися 80,8% міноритаріїв, що з урахуванням пакетів двох головних акціонерів - російської Altimo і норвезької Telenor - відповідає 97,29% голосуючих акцій "Вимпелкому", пише газета "Дело".

Видання нагадує, що необхідний мінімум становив 95%, а термін дії оферти минув 15 квітня.

Після згоди міноритаріїв обіг акцій "Вимпелкому" на Нью-Йоркській біржі буде припинено. Передбачається, що з 21 квітня на біржі почнуть торгуватися акції VimpelCom Ltd.

Реклама:

"Згода міноритаріїв веде до успішного завершення угоди. Вона була однією з необхідних для завершення угоди умов, яка тепер виконана", - пояснила директор із зовнішніх зв'язків українського представництва Telenor Анастасія Гоголєва..

За її словами, завершення операції з об'єднання активів очікується в червні. Подальша доля українських активів Altimo і Telenor буде вирішуватися після завершення об'єднання.

Очевидно, що в акціонерів є два варіанти подальших дій - або продаж "УРС" (ТМ Beeline), або її об'єднання з "Київстаром", зазначає видання.

Експерти вважають, що сьогодні шанси на те, що акціонери виберуть перший або другий, приблизно рівні.

Як повідомлялося, 5 жовтня 2009 року російська "Альфа-груп" і норвезька Telenor оголосили про угоду.

Два головні акціонері російського "Вимпелкома" і українського "Київстара" домовилися об'єднати свої активи в цих компаніях і передати їх у володіння спеціально створеної компанії VimpelСom Ltd, що зареєстрована на Бермудських островах.

Сторони розраховують завершити об'єднання до середини 2010 року.

У VimpelCom Ltd компаніям Altimo і Telenor буде належати 43,9% і 35,4% голосів, а також 38,5% і 38,8% економічних прав відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: