"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зниження ціни на газ не врятує Україну – Пинзеник

Понеділок, 19 квітня 2010, 09:00

Зниження ціни на російський газ не вирішить економічних проблем в Україні.

Про це заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник в ефірі програми "Чорне та біле" на телеканалі ТВі у неділю.

"Це не знімає проблеми дефіциту бюджету. Минулого року ціна газу була 230 доларів. Середня ціна за рік. Припустимо, такий варіант буде цього року. Проблеми ж не зникли ніде", - сказав він.

Крім того, екс-міністр заявив, що уряд поки не прийняв рішень, спрямованих на покращення економічної ситуації.

Реклама:

"З одного боку ніби небагато часу пройшло, але ситуація така, яка потребує рішень. Ну за місяць можна було б приймати певні рішення. Поки що таких рішень я не бачу", - зазначив Пинзеник.

"Я оцінив позитивно одне рішення, яке стосувалося гарантій попереднього уряду за кредитами, бо це неправильне рішення. Але висловив сумніви, які, на жаль, підтвердилися, щоб за цим не стояло бажання забрати в одних і дати іншим", - наголосив екс-міністр.

"У робочому варіанті проекту бюджету я побачив ті ж самі гарантії на 45 млрд. гривень. Тільки, очевидно, отримувати їх будуть інші", - сказав він.

За словами Пинзеника, "це дуже цікаве українське явище, коли уряд гарантує кредити, отримані бізнесом, а потім вертає уряд".

"Це спосіб привласнення коштів окремими структурами", - додав екс-глава Мінфіну.

Крім того, Пинзеник заявив: "Я не бачу дій, спрямованих на скорочення нестачі коштів. Бо обростання боргами минулорічними робить дуже небезпечну ситуацію, коли борг плодить борг, коли саме обслуговування боргу вимагає дуже великих коштів".

"Цього року треба тільки на відсотки по боргу виплатити стільки, скільки витрачається на два армійських бюджети", - наголосив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!