Експерти прогнозують подорожчання пального

Неділя, 18 квітня 2010, 12:48

Зростання цін на нафту відбувається всупереч всім законам нафтового ринку.

Про це заявив директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн у статті для тижневика "Дзеркало тижня".

Зокрема, за його словами, зростання цін відбувається на тлі посилення курсу долара, що зазвичай прямо протилежно впливало на нафтові біржі.

Експерт також зазначає, що заява Американського інституту нафти про збільшення запасів нафти у найбільшого споживача планети - США також не справила жодного ефекту на ринок. 

Реклама:

"Раніше це було здатне обрушити ціни та призвести до масової втечі спекулятивного капіталу в інші сектори інвестування, та тільки не сьогодні... У розмовах із інвестбанкірами та нафтотрейдерами дедалі частіше звучить ціна 90 доларів за барель, до якої, схоже, світ уже морально готовий", - констатує Куюн.

Експерт відзначає, що через зростання цін на нафту на світовому ринку, ціни на бензин піднімуться і в Україні.

"Розмір цього підвищення нині можна оцінити за темпами підйому цін в опті. За першу половину квітня оптові ціни на бензин А-95 зросли на 150-250 гривень за тонну (на 12-19 копійок за літр), а на дизпаливо середня ціна піднялася на 250 гривень за тонну (близько 21 копійки за літр) і продовжує додавати у вазі буквально щодня", - підкреслює Куюн.

На думку президента асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леоніда Косянчука, у третій декаді квітня верхня межа роздрібних цін бензину А-95переміститься в діапазон 8,30-8,40 гривні за літр, дизпалива - 7,25-7,40 гривні за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!